2019-07-19


Liepos 17 d. švietimo, mokslo ir sporto ministras pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtino naują Studijų išorinio vertinimo ir akreditavimo tvarkos aprašą, vertinamąsias sritis ir rodiklius. Vykdant šį įsakymą, nuo 2020 m. numatoma pereiti nuo studijų programų prie studijų krypčių vertinimo. 

2019-07-16


Aukštosios mokyklos siūlo panašių, tos pačios krypties studijų programų, kurios gali skirtis savo kokybe, teikiamais laipsniais ir kvalifikacijomis. Renkantis studijas universitete ar kolegijoje, pirmiausia reikėtų išsiaiškinti, kokias teises suteiks įgytas diplomas ketinant toliau studijuoti ar dirbti. Taip pat verta pasidomėti, kokiam laikotarpiui akredituota programa ir kokias pastabas dėl jos išsakė ekspertai. 

2019-07-08


Liepos 5 d. įsigaliojo Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC)  direktoriaus įsakymu patvirtintas Žinių ir gebėjimų patikrinimo Studijų kokybės vertinimo centre tvarkos aprašas. Jis nustato žinių ir gebėjimų patikrinimo organizavimo bendruosius principus ir tvarką SKVC atliekant užsienio kvalifikacijų akademinį pripažinimą.

2019-07-03

Stojančiuosius į Lietuvos aukštąsias mokyklas, kurie vidurinį išsilavinimą įgijo užsienyje, kviečiame paskubėti kreiptis dėl akademinio pripažinimo ir pažymių pervedimo. Liepos 22 d. baigiasi prašymų stojimui į universitetus ir kolegijas registravimo pirmasis etapas LAMA BPO informacinėje sistemoje.

2019-06-26

Studijų kokybės vertinimo centro direktoriaus pavaduotoja Aurelija Valeikienė ir Kvalifikacijų vertinimo skyriaus vedėja Giedra Katilauskienė susitikime su akademinį pripažinimą tiesiogiai atliekančiais Vilniaus Gedimino technikos universiteto darbuotojais bei jų vadovais aptarė užsienio kvalifikacijų akademinio pripažinimo vykdymą ir kitus tarptautiškumo klausimus.

2019-06-25

Studijų kokybės vertinimo centras tęsia užsienio kvalifikacijų akademinio pripažinimo aptarimų ciklą su aukštųjų mokyklų darbuotojais. Šiandien direktoriaus pavaduotoja Aurelija Valeikienė ir Kvalifikacijų vertinimo skyriaus vedėja Giedra Katilauskienė Kaune susitiko su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Kauno technologijos universiteto akademinį pripažinimą tiesiogiai atliekančiais specialistais. 

2019-06-21

 

Birželio 21 d. Studijų kokybės vertinimo centre (SKVC) lankėsi trijų Alžyro aukštųjų mokyklų ir Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos atstovai. Susitikime su SKVC vadovais kalbėta apie kokybės agentūros vykdomas veiklas bei aukštųjų mokyklų veiklos vertinimo procesą. 

2019-06-20

 

Šią savaitę Studijų kokybės vertinimo centre rinkosi darbo grupės, kurios peržiūrės ir atnaujins odontologijos, burnos priežiūros, slaugos, reabilitacijos, veterinarinės medicinos, farmacijos, matematikos ir statistikos studijų krypčių (krypčių grupių) aprašus. Grupių veikloje dalyvauja aukštųjų mokyklų ir socialinių partnerių atstovai. 

2019-06-17

Birželio 16–18 d. Kelne (Vokietijoje) vyksta 26-asis jungtinis ENIC/NARIC tinklų atstovų susitikimas, kuriame Lietuvai atstovauja Studijų kokybės vertinimo centro direktoriaus pavaduotoja Aurelija Valeikienė, Kvalifikacijų vertinimo skyriaus patarėja Kristina Sutkutė ir projektų veiklų vykdytoja Jūratė Juodeikė. 

2019-06-17

Studijų vertinimo skyriaus vyriausiasis specialistas Arnas Digryla birželio 8–9 d. dalyvavo Zarasuose vykusiuose Lietuvos studentų sąjungos (LSS) organizuotuose mokymuose „Veik“. Mokymų tikslas – kelti LSS narių kompetencijas ir žinias įvairiose studentų atstovybių veiklos srityse. 

1 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 57